CRYSTAL RENN EN MODELL I OLIKA STORLEKAR




Crystal Renn föddes i Miami, florida för 27 år sedan.Hennes yrke är modell., hon började sin karriär vid 14 års ålder då hon blev upptäckt av en professionell scout i hennes hemstad Mississippi.Hon fick veta då, att hon måste gå ner en tredjedel av sin totala kroppsvikt om hon ville bli modell.





Många år senare omvärderade hon sina kost och motionsvanor efter åratal av anorexia nervosa.Efter att hon gick då upp 32 kilo och blev en US storlek 12, så blev hon marknadsförd som en plus size modell av sin agentur.

Renn har skrivit en bok, Hungry, om sina upplevelser i modebranschen, i förhållande till hennes olika storlekar under denna period, och hur det har funkat i olika situationer.






Crystal har arbetat flera gånger med stora modefotografer bland annat med Steven Meisel.Och haft många kontrakt med företag inom plus size tillverkare.Hon har även medverkat i olika kampanjer såsom Jean Paul Gaultier,Chanel,H&M, Dolce&Gabbana,JimmyChoo och Zac Posen.Hon hade mera jobb som plus size modell än som smal.


Men 2010 så var hon smal igen, och i storlek US 8.Crystal sa att hon hade gått ner i vikt på grund av yoga och vandring.













Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG