ALEXA CHUNG EN MODEKRAFT




Brittiska stilikonen Alexa är en stor maktfaktor i modevärlden och många inspireras av hennes stil och modekedjorna vill ha henne överallt, och de dansar lite efter hennes pipa.De flesta älskar hennes sätt att tala,och hur hon agerar samt hur hon ser ut.Hon beskrivs som den nya generationens Kate Moss.




Chung är 29 år gammal och arbetar med att vara modell, tv presentatör, samt Vogue medarbetare.Hon är mest känd för sin klädstil och hamnar hela tiden på bäst klädda listor.
Mulberry gjorde en handväska uppkallad efter henne 2009. Och hon är ambassadör i det brittiska moderådet sedan 2012.
Hon är ständig aktuell med sin klädstil.



Idag behöver hon inte shoppa i butiker längre för att kläder skickas till henne,eftersom alla vill att hon ska fotograferas i deras plagg.Det är hon inte så glad över.

"Att modet har blivit lättillgängligt har förbilligat det för mig lite.Det har blivit en snabb tillfredsställelse,och jag kan sakna det där ruset jag kände när jag köpte min första Mulberry väska.Jag har förlorat den där jakt instinkten.Så även om jag kan bära vad som helst,har det alls inte blivit enklare att klä sig"



Alexas modemakt är tydlig i industrin i och med hennes roller som kreativ rådgivare,ansiktet utåt för flera olika märken och Musa till olika designers.Det är en anledning varför hon blev vald som ambassadör för de brittiska moderådet.Hon är smickrad över att vara en ambassadör för brittiskt mode, särkilt efter att ha spenderat en hel del i USA.Alexa är en expert på att välja kläder och duktig på att prata om plaggen.



När hon började som modell hade hon mycket åsikter men uppmanades att snart göra sig av med dem.



Alexa sökte in till modeskolan Central Saint Martins i London, för att utbilda sig till designer men kom inte in ,i den skolan har bland annat Stella McCartney, Alexander McQueen,Christopher Kane gått i.
Alexa kommer ifrån en designerfamilj, så detta känns naturligt för henne att vara delaktig i.Hon hamnade på tv istället men ändå inom mode på ett eller annat sätt.



Det som sägs om Alexa, är att hon är en av de ovanliga tjejerna som är vacker men ändå har en look som  känns ouppnåelig.



Alexa är lika beroende av smarta fynd från kedjorna som av designerplagg, och hon står inte för någon obeveklig glamour.
Hon har kläder för en urban vardag snarare än för röda mattan.På så sätt är hennes stil enklare att överföra till sig själv än många andra kändisar.




Kända personer är medvetna om hur inflytesrika de är, kanske vet de till och med exakt vem som influeras av dem.Många kändisar börjar att stötta andras märken men övergår snabbt till att fronta egna kollektioner.
Alexa designade sin egna jacka med läderrygg för Madewell, och därmed satte hon igång en "sopgubbe trend"



Chung har en väldigt stor kommersiell makt,ett varumärke med stilar som säljer stort för industrin.Själv har hon svårt att se sig själv i det begreppet.


Även Alexa "föll" för size 0 hysterin som råder i USA, innan var hon en normalviktig tjej utan fel.Men samtidigt är hon så känd och har allas ögon på sig,att det kanske var oundvikligt att inte hamna där, speciellt om det är mode man håller på med, och en stor och hyllad  stilikon.



Platta skor är hennes signum.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG