TORR & FLAMMIG HUD




Om din hud stramar,är lättirriterad samt om du har torra,kliande fläckar,beror det på att din hud är fuktfattig och har talgkörtlar som inte orkar smörja huden tillräckligt effektivt.Orsaken kan vara ärftlig men också bero på att du har fel på hudvårdsrutiner som skadat hudens skyddsbarriär.


Den består av platta hudceller som hålls ihop av lipider(fetter).
Ytan ska vara mjuk,smidig och hålla fuktbalansen på rätt nivå.Överdrivet aktiva produkter eller nitisk exfoliering
förstör skyddet och gör huden torr,stram och känslig.



Bra hudvård börjar med att ha rätt rengöringsrutiner.Välj en mild lotion eller olja som kan torkas av.De löser upp makeUp  och smuts effektivt,men utan att förstöra hudens fuktbalans.När du har masserat in rengöringen,torka rent med en ansiktsservett eller varm urvriden tvättlapp.Avsluta med ett återfuktande ansiktsvatten för att återställa hudens ph-balans.Klappa sedan in fuktkrämen.Då"låser du in "fukten på ett effektivt sätt.Tänk dig huden som en wettexduk-en fuktig trasa suger åt sig mer än om den är helt torr.




Att exfoliera håller huden len och lystrig,men du ska ta det varligt.
Använd en mild peelingkräm med glesa,runda korn som inte repar din ömtåliga hud.Massera mjukt med fingertopparna.Aldrig med en svamp eller tvättduk.Skölj noga med ljummet vatten och klappa huden torr med en mjuk handduk.


Du kan aldrig få för mycket fukt,så unna dig ett serum som gör huden otörstig.Enklast är att hålla dig till samma serie som din dag och nattkräm,men det är inte nödvändigt.
Använd gärna serumet både morgon och kväll.Ingredienser som glycerin,propylenglykol och hyaluronsyra är pålitliga ämnen som håller fuktbalansen i trim.




En fuktbehandling på salong, kan göra att du får en pigghetskick.
Den nya behandlingen Oxygenlift,där en munstycke slussar ner vitaminer och hyaluronsyra i huden med hjälp av rent syre och högt tryck,denna behandling görs på Akademikliniken.Som en lyxig Askungebehandling för 1295 kr,och wow effekten varar i en vecka.


Via:Vogue will take me to heaven

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG