PRP




Platelet Rich Plasma (PRP) även kallad vampyrmetoden.En rad hollywood kändisar använder denna metod,där man sprutar in sitt eget blod i ansiktet,för att göra huden spänstigare.






Under den medicinska behandlingen, tas några milliliter blod ut från armen, och via en speciell teknik isoleras blodplättarna, för beredning av så kallad trombocytrik plasma,som injiceras i ansiktet.

Med andra ord injiceras blodplasma, som har berikats med blodplättar.En successiv uppbyggnadsfas av huden börjar synas.
Man använder sig av kroppens egna reparationssystem;när du skär dig i huden så aktiveras blodplättar som gör att immunsystemet reparerar skadan.Genom att ta ut blod ur armen,bearbeta det i en maskin och sedan injicera det i ansiktet, så startas en process där hudens kollagen och elastin
stimuleras.

En behandling räcker ofta för yngre hud.Men för en äldre hud,50+,så blir det bättre resultat med 2-3 behandlingar.Vänta då 4-6 veckor mellan behandlingarna.PRP har sedan länge använts i andra medicinska specialiteter, bland annat ortopedi.


Denna behandling passar inte dig som tycker det är obehagligt med sprutor och blod.En behandling kostar 6.000 kr.Efteråt kan man bli lite mosig i ansiktet,så det kan vara skönt att lägga på is direkt efter besöket,så går svullnaden ner.Man ska också undvika värktabletter innan såsom Treo,Trombyl och Ipren som gör att du blöder lättare.

Det blir många stick under den timmen som behandlingen görs och känns lite trots bedövningssalva och Alvedon.Efter ett par veckor kan du se en betydligt fastare hud men om du har rynkor, så kan det dröja några veckor till innan de försvunnit.




Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG