MAGGIE GYLLENHAAL




Maggie föddes 1977,en amerikansk skådespelerska.Hennes pappa är regissören Stephen Gyllenhaal och mamman är manusförfattaren Naomi Foner,Maggies lillebror är Jack Gyllenhaal,han är med skådespelare.


Hon gjorde debut i filmens värld,
när hon började dyka upp i sin fars filmer,fick sin erkännande som skådis i en biroll i filmen Donnie Darko 2001,där hon fick
bra kritik och nominerades till Golden Globe.


Sedan 2002 har Maggie haft ett förhållande med skådespelaren Peter Sarsgaard.De gifte sig 2009 i Italien.De har två döttrar,Ramona 7 år och Gloria 1,5 år.



Maggie är politisk aktiv demokrat,som sin bror och föräldrar,
hon stödjer American Civil Liberties Union.

Hon deltog i
anti-war
demonstrationer.




Hon är även engagerad i mänskliga rättigheter,

medborgerlig frihet, mot fattigdom  e tc


När Maggie väljer filmer, tänker hon på att det ska kännas meningsfulla av en eller annan anledning,både för henne själv och för den som ska se filmen.Däremot tänker hon inte på, om det ska vara något för hennes barn att se.


Valen handlar mycket om logistik.Hon har blivit erbjuden en ny film som hon gärna skulle göra,men den ska spelas in i tre olika länder,och det blir svårt för henne att få ihop det.
Hon tycker det är tufft att vara mamma och kombinera det ihop med skådespelerska,
speciellt när mannen har samma yrke.


Pusslandet är konstant och något de alltid diskuterar.Men att det är samtidigt en välsignelse,att de faktiskt har ett jobb.


I perioder har de varit tvungna att tacka nej till jobb, när de inte kunnat få ihop det.Men de försöker för att det är
viktigt.


Maggie med sin man



Med barnen




Maggie försöker att agera på samma sätt,men föredrar projekt där hon får arbeta intensivt,små filmer,som tar sex veckor att spela in, och där hon är med hela tiden.Hon är bättre då.
På en storbudgetfilm kan hon bli sittandes sminkad en hel dag, utan att ha fått filma en sekund.Fast sedan hon blev mamma, så kan hon uppskatta det sista.



Maggie och hennes man håller på att utveckla en film, som han ska regissera och de båda ska agera i.Peter är Maggies favoritskådespelare och den bäste hon har jobbat med.De har bland annat gjort teater ihop ett par gånger med.



Maggie har rötter i svensk adel samt mycket avlägset släkt med George Bush.
Hennes man Peter har
danska rötter,och de har funderat på att åka till skandinavien i år.


Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG