LOUIS VUITTON/MARC JACOBS FALL/WINTER 2013-14




En av höstens starkaste trender är en Ladylike Look som flirtar med det välskräddade 40talet.Det första tecknet på att det skulle bli en 40tals höst, kom i New York, med Marc Jacobs pennkjolar matchat med en rävboa nonchalant slängd över axeln.

Marc Jacobs satte en spektakulär visning för Louis Vuitton för höst och vinter visningen.Det var en magnifik tillställning,där Marc Jacobs låtit bygga en fasad av en hotellkorridor med 50 dörrar(en för varje år han fyller år)där modellerna stegade ut i glamourösa ,silkiga,och pyjamasinspirerade plagg och pälsar.
Som tagen ur en film noir;ett uttryck som återkommit i referenserna för såväl Louis Vuitton som hos Prada.

Det var år 1947 som Christian Dior förändrade modebilden, med sin "The New Look",då kjolarna fick sin karakteristiska utställsform,något som kom att dominera långt in på 50-talet.Men vare sig du väljer smalt eller utställt i höst så är kjolen och den lilla dräktjackan den bästa investeringen för att få till höstens chicaste,trendiga och mest ladylika look.

Addera en pälsdetalj,ett skärp i midjan och ett par pumps med rundad tå på fötterna och du har alla rätt.Om du inte är för kjolar, så satsa på skräddade byxor och stickade tröjor,trendig maskulin twist,som värmer gott i hösten och vintern.

Investera i en kjol som går nedanför knäna i pennsmalt/lätt utställd.
En matchande dräktjacka i set ger en bra retrolook.
Addera pälskragen,skorna med rund tå samt handväska.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG