DONNA KARAN




Karan är en amerikansk modedesigner och skapare av Donna Karan NY och DKNY etiketterna.Donna är 64 år gammal.Hon tog sin examen från Hewlett High School 1966,och gick sedan till Parsons School of Design.Efter att ha lämnat college,arbetade Donna för Anne Klein,så småningom så blev hon chef för Anne Klein design team,och hon stannade där till 1985,då hon började lansera sitt eget märke Donna Karan



Hon startade sitt eget företag ihop med sin
dåvarande man Stephen Weiss och Takihyo Corporation,målet var att designa moderna kläder för moderna människor.Hon visade sin första damkollektion 1985.



Karen blev känd för sin "Essentials"linje,där det var
sju enkla bitar som kunde alla blandas och matchas och skapa en slags integrerad garderob.Hon insisterade även att bara skapa jerseyklänningar och ogenomskinliga Lycra tights.


1988 skapades den billigare klädlinjen för yngre kvinnor,som kallas för DKNY.1990 skapade hon DKNY Jeansen,en deniminspirerad kollektion.
Karen slutade som VD 1997 men fortsatte som ordförande och designer för Donna Karan linjen.



Donna var gift första gången med Mark Karan 1976-78 och de fick en dotter,de skilde sig -78.Senare vid -83 gifte hon sig med konstnären Stephan Weiss,Stephan dog i cancer år -01.
Karan bor i East hampton.


Höstens nyckelplagg enligt Donna för 2013, är manteln i alla dess former.
Ett uttrycksfull plagg att slänga över axeln.
Hon gillar den också som en klänning,en kjol eller en jacka.Den ger ett dramatiskt intryck,vare sig den har struktur eller draperas,och den låter dig avslöja eller dölja så mycket eller lite du vill.


                                                        Donna med sin familj




Donna tycker att konst och mode hänger ihop.Hon själv gifte sig med en konstnär, och hon samarbetar med konstnärer och hon har en enorm passion för allt kulturellt.
Hon ser konst och mode som uttryckssätt,på en personlig nivå och som en återspegling av
vår samtid.

"Stephan och jag använde båda kroppen,dess rörelse och former,som vår huvudinspiration"











Influenserna bakom kollektionen för hösten 2013 är en mycket personlig kollektion.Hon ville lyfta fram vem hon är,vart hon kommer ifrån och vart hon är på väg.Hon förde samman alla de element som hon älskar.Hennes Seven Easy Pieces;en garderob som går från morgon till kväll i sju delar,hennes mans skulpturala influenser och min kärlek för New York City.
Hon utgick ifrån detta, och tog ett steg längre när det gäller
tyger,texturer och flexibilitet,allt medan hon blickade
 
mot framtiden.


"Det bästa sättet att komma vidare är för mig att först blicka tillbaka.Ditt förflutna är din bas.Jag har alltid sett på design som en utveckling.Du tar din vision och bygger från den.Seven Easy Pieces är fortfarande det mest moderna sättet att klä sig på och bygga en garderob utifrån"

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG