TA HAND OM DET TORRA HÅRET








Ett torrt och slitet hår vill ha återfuktning och glans,tänk på att välja produkter som är sulfat fria,eftersom sulfatet har en förmåga att tränga fjällskiftet,detta medför att fjällen inte stänger sig och håret blir uttorkat.






Tvätta håret i ljummet vatten med ett fuktgivande schampo och balsam och ge håret en inpackning vart tredje dag,eller två gånger i veckan.Varmt vatten och värmeverktyg är uttorkande.Platt och locktänger bör inte vara varmare än 200 grader och fönen ska ha en bränngrad på högst 95 grader för att skona håret.Skulle fönen vara varmare än 95 grader så skydda håret med värmeskydd och använd alltid värmeskyddande produkter.





Undvik silikon som kapslar in hårstrået och gör det sprött.
Gå till en salong för att ge håret fukt och glans som t ex skonsamma oljebaserade färgningar eller toningar fyller ut fjällskiktet så att håret får ny lyster och glans,ge håret en näringsrik inpackning eller kur som skräddarsys efter din hårkvalitet.Ett trasigt hår med strån som delar sig över hela längderna, behandlas genom att frisören klipper de delade topparna,hårstrå för hårstrå i ett torrt hår,delningen syns inte i blött hår.


Klippningen kräver en stor yrkesskicklighet och tar ca en timme.Proceduren upprepas med 6 veckors mellanrum tills håret har blivit helt.
Torrt hår känns sprött"krispigt"när du tar på det.Torrt hår kan ha många olika orsaker b la genetiskt,oftast om du har torrt hår har du oftast torr hud med.



Tvätta helst håret färre gånger per vecka(varannan eller vart tredje dag)Leta efter produkter som det står återfuktande eller fuktgivande.Mätta håret med balsam innan stranden och använd gärna en badmössa, om du badar i en pool, annars använd ett schampo som tvättar bort kloret.



Via:Bilder ifrån Vogue will take me to heaven

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG