MEN VAD ÄR YOGA?








Yoga är ett effektivt verktyg för att skapa balans mellan kropp och själ,mellan kropp och sinne.Yoga är inte bara fysiska ställningar som många förknippar yogan med,det ligger en hel vetenskap bakom som är över 5000 år gammal.








Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar,andningsövningar,avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ.Så som det sägs så kommer yogan ursprungligen ifrån Indien och är minst 5000 år gammal.





Ordet Yoga är Sanskrit och betyder förening/balans.Yoga syftar till att skapa balans mellan kropp och själ,yogan är en teknik för fysiskt,mentalt och andligt växande.
Yogan har kommit att bli väldigt populärt under en lång tid, och att vi utsätts för mycket stress i dagens samhälle,är en orsak till varför man söker sig till att börja yoga,för i och med yogan kan man hitta sitt inre lugn.


Yogan kan vara väldigt bra för dig,så att du kan klara av att  möta det stressiga och tuffa i vardagen.Men yoga hjälper även dig med t ex ryggont,eller de som vill bara ha fysisk träning m m
Yoga är en teknik för självkännedom och en andlig utveckling och en teknik likaså som att upprätthålla fysisk och psykisk hälsa.


Regelbunden yogaträning ökar förmågan att lära sig och öka medvetenheten om vad som händer i kroppen och sinnet.Du upptäcker spänningar och blockeringar i kroppen och sinnet.
Syftet med yogan är att skapa balans för att uppnå och bibehålla en ökad medvetenhet,du ska få en upplevelse av och upptäcka den du verkligen är,att kunna nå en djupare andlig insikt om verklighetens sanna natur,att göra dig som människa fullständigt medveten och uppnå din fulla potential.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG