LASERSLIPNING MED C02






Sedan-92 var det en amerikansk läkare som observerade att när han brände ytligt med en koldioxid laser på sin patients hudproblem,så blev det efter läkningen en bestående förändring av huden,han tog ett vävnadsprov och vid mikroskopsundersökning uppvisade denna nybildade hud tecken på att vara från en yngre person...




Det blev en början på en undersökning där man bland annat kunde se att kollagenskiktet i huden hade ökat i tjocklek.Detta visade sig påverka såväl rynkor som ärrvävnad t ex vid akneärr.






Effektivt tar denna behandling och reducerar rynkor,bristningar,stora porer och slapp hud.Halsen kan föryngras,dekolletage,bysten,ärr,magen och dina händer.

Och det går till på detta sättet;din hud bedöms och vad som behöver göras.Bedövningssalvan Emla appliceras 30 minuter före behandlingen,sedan placeras Laserns handstycke mot din hud och bränner den under en knapp sekund i hundratalet punkter.Sedan flyttas handstycket till intillliggande område där proceduren upprepas.Där det har blivit behandlat ser man nu små vita prickar,och det är egentligen små gropar med ett djup av 0,5mm.





Vad som sedan händer efter detta är att det efter en stund känns varmt,ibland kan det kännas irriterat.Försök då att kyla ner din hud lite.Området börjar att rodna dessutom.Reaktionen kan vara olika person till person, efter det följer en efterbehandling med terapeutisk Laser som stärker immunförsvaret, vilket motverkar negativa effekter,t ex infektioner.

Dagen efter har det behandlade området en lite brunare nyans eftersom det i varje liten bränd punkt bildats en liten sårskorpa.Denna bruna förändring sitter i,omkring en vecka.Man kan tvätta sitt ansikte som man brukar,gå och arbeta och du ska fortsätta leva som vanligt,och tänk på att du kan lägga din MakeUp först dagen efter om du känner att du vill ha.

Du kan börja se resultat efter en vecka redan.Hela tiden efter bygger huden upp sin kollagen så det är en långsam process.Hudföryngringen sker gradvis under de närmaste 3-6 månaderna men huden är helt läkt efter 2-3 veckor och processen är igång hela tiden.

Du kan om du vill upprepa behandlingen igen,helt eller delvis.Men du bör ha väntat minst 1 månad efter första gången men gärna lite senare.Det slutgiltiga resultatet kan variera men denna behandling (fraktionerad exponering med koldioxidLaser)är tydligen den bästa hittills,både vid behandling av rynkor och ärrvävnad.Tyvärr kan man inte lova några garantier eftersom vi alla är så olika, att det skiljer sig stort.

Ps om du är mörkhyad så ta noga information om Laser överhuvudtaget och behandlingar,då vi inte tål allt och resultatet kan bli värre och ge skador, och samt välj bra etablerade läkare med stor erfarenhet även med mörk hud.


Via:bilderna ifrån Vogue will take me to heaven

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG