KULTURELLT NAV ÄR DIANE



 Designer Diane Von Furstenburg är jetsetprinsessan, som blev det amerikanska modets drottning,grundaren till den ikoniska omlottklänningen.







Diane säger att bakom succen till hennes framgång, beror på att omlottklänningen har alltid handlat om kvinnan som bär den,och det är därför den är fortfarande relevant.Att allt handlade om materialet,att hon hittade den perfekta silkesjerseyn som var lätt att bära och verkligen smickrade en kvinnans kropp.I början gjorde hon bara omlottkjolar och toppar men fick sedan en ide om att göra en hel klänning istället.
Med lösare passformer,enkla material och influenser ifrån herrskrädderiet slog Coco Chanel igenom revolutionerande på 20 talet,kanske är Diane en naturlig fortsättning på det,fyra decennier efter,då klänningen 
bärs och älskas fortfarande av kvinnor med så olika stilar,såsom Michelle Obama,Kim Kardashian,Beyonce.





Diane fortsätter att expandera och experimentera.I våras öppnade hon en ny butik, på NK i Stockholm och vårkollektionen presenterades i samarbete med Google och den framåtblickade Google glasögon.

I höstens kollektion återvänder hon till 70 talets glam-era.Diane tycker att livet handlar om, att det är som en fest,inte att det ska betyda att man ska gå på fester hela tiden,att det är kärlek till livet.




Diane föddes i Belgien för 66 år sedan, och anlände som 22 åring till NY,gravid och nygift med prins Egon von Furstenburg.Hon var som ett kulturellt nav i staden,först som partyprinsessa,trots småbarn och ett växande företag,så tillbringande hon många nätter på den legendariska klubben Studio 54.Och de hon umgicks med var Mick och Bianca Jagger,Franco Rossellini,Yves Saint Laurent.

Samt som ett stående inslag på New Yorks välgörenhetsgalor och modetillställningar.Hon är god vän med Oprah Winfrey och Hillary Clinton.

Diane inspireras av kvinnor och jobbar för att inspirera kvinnor.Hon tar även intryck av naturen,sina resor och konsten.Kärleken till livet håller henne igång och hon tycker att det alltid finns mer att göra,mer att lära,mer att se,fler människor att möta och det är det mest inspirerande av allt, tycker hon.

Diane är omgift med Barry Diller sedan 2001,en man hon har dejtat till och från sedan 70 talet.Diane har aldrig skämts över sin sexualitet och hennes kläder är lika sexiga som självsäkra.Hennes estetik är färgstark och ekletisk,ledig,sexig och fartfylld.






Hennes personlighet är likadan,vilket återspeglas i hemmet och arbetsplatsen i New Yorks Meatpacking distrikt.Hennes färgstarka läppar har blivit hennes logga,är målade på hennes fasad och är väl synliga på långt håll.Inuti byggnaden finns det en rosa schäslong.Alla hennes resor finns representerade i både hemmet och kläderna hon designar.Kontoret och höstens kollektion,är fullt av leopardinspirerade mönster,något som har blivit hennes signum.
För Diane så är djurmönster sensuellt,lite kattlika och kraftfulla,och de följer en kvinnans kropp vackert.Och det är det som alltid har dragit Diane till mönstret.En av Dianes stora bedrifter i livet är hennes barn hon skapat, och med de fyra barnbarnen i den stora familjen.Men också att hon lyckats att vara sann mot sig själv,både när det gäller familjen,jobbet och allt annat.
Diane fyller 67 i år, men kommer inte dra ner på sitt tempo, och inga skönhetsoperationer funderar hon på heller.Hon tycker att åldrandet är livet, och att man inte ska gömma det, utan att leva det.






Nu handlar arbetet till stor del om att bygga långsiktigt.Under decenniernas gång har Diane själv och företaget haft sina toppar och dalar.

"Jag hoppas att mitt arv kommer att vara  samma sak som mitt mål;att ge kvinnor styrkan att bli de kvinnor de vill vara"




Hennes våning ligger i närheten av Manhattans High Line,tågbana från 1930 talet,som numera gjorts om till en park och som Diane och hennes man sponsrat med 35 miljoner dollar.Förutom den exklusiva takvåningen har Diane ett hus i Connecticut och en lägenhet i Paris.



Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG