KETOS










Det kan vara bra att känna till, om du ska börja äta efter LCHF (Low carb high fat)dieten att den kan ge dålig andedräkt och att kroppen kan få en frän illaluktande doft.






Och det beror på doften Ketos,det är för att du skippar kolhydrater som normalt använder glukos som bränsle(som kommer ifrån kolhydrater)tvingas kicka igång reservaggregatet.
För att inte stanna helt och hållet när vi har brist på glukos bildar kroppen ett reservbränsle,så kallade ketoner.När man är i det tillståndet heter det att man är i ketos.






En sådan keton är acetoacetat(att jämföra med aceton)som lämnar kroppen både via utandningsluften och huden och det är därför man kan få dålig andedräkt och märklig svettlukt.






För vissa är det här en övergående fas,medan andra luktar en längre period.Ett annat ämne som bildas vid Ketos är BHB.Det liknar vid drogen GHB,och får människor att känna sig lite "höga"som en euforisk känsla.Men grundtanken med BHB är att den som är i svält inte ska sätta sig ner och dö,utan bli aktiverad och leta mat.






För det är inte bara vid brist på kolhydrater som personer börjar lukta ketos.Ketos drabbar även vid svält.Alla har olika bakterieuppsättningar i munnen,när bakterierna i munnen bryter ner proteinet,bildas det hos vissa svavelföreningar,som gör att de får dålig andedräkt.







Lösningen för att slippa Ketoslukt är att du pillar i dig lite kolhydrater varje dag,det behöver inte vara mängder,det räcker med t ex lite rotfrukter eller havregrynsgröt till frukosten varje dag.






Om du luktar illa när du tränar, så kan du med vara "Katabol"det vill säga, du äter för lite i förhållande till hur mycket du tränar,lägg då till ett mellanmål.




                                                                          Via:Vintage Spirit

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG