IBIZA ön Formentera del 3




Formentera brukare oftas förbises av dem  som besöker Ibiza, den större och mer ökända granne.
Färjor till Formentera  avgår regelbundet från Ibiza stad Eivissa och San Antonio, vilket inte är förvånande ,eftersom ön har utvecklat ett rykte, som en sorts Rehab ö för dem som lider av överdrifter i Ibiza.


Även om Formentera är en ö i sin egen rätt som Ibiza, en medlem i gruppen Pitiuses, är det ofta fogad till Ibiza för det enkla faktum att det har så få invånare och så få turister.Och många besökare till Ibiza tillbringar en dag eller två här.







 Formentera Island har inte en flygplats och förlitar sig på Ibiza som sitt huvudsakliga Luftanslutning till Europa.Så att komma till Formentera, kräver en flygning från oberoende av vilken del av världen du kommer ifrån till Ibiza, och sedan en taxi resa till den viktigaste hamnen i Ibiza.Därefter kan du ta en av de många färjorna till ön Formentera.Det handlar om en 25 minuters båt åktur med hjälp av den nya Jet boat eller standard färjan cirka 40 minuter.

Formentera huvudstad är Sant Francesc Xavier, men den mest välbesökta staden är Es Pujols, som faktiskt är öns enda utväg.Det finns nu ett par barer och restauranger som förekommer här och där på Formentera, men är fortfarande till stor del oförstörda av turism.





Nästan runt hela marinan finns traditionella caféer, barer, restauranger och marknadsstånd, som säljer lokalt hand gjorda produkter liksom andra tjänster, såsom båt, cykel och bil uthyrning,taxibilar och små butiker.
Stränderna i Illetes och Llevant är lätta att nås från La Sabina längs den kasserade järnvägslinje, som användes för att få saltet från Salinas till hamnen för export.


Vid ankomsten i hamn La Savina, som är norr om  Formentera,finns det gott om ställen att hyra bilar, motorcyklar och cyklar.Något slags transporter krävs definitivt i Formentera, eftersom ön är lång och tunn, och städer är få och långt emellan.Turistbyrån vid La Savina har kartor och annan information på ön. Det finns en buss som cirkulerar runt de viktigaste städer och byar ganska regelbundet.En semester på Formentera skulle utan tvekan vara tystare och mer avkopplande än på Ibiza.
Boka Formentera Färjebiljetter, Balearia Ferry en rad färjor från Formentera Denia och Ibiza ,online i förväg, för att njuta av de billigaste tillgängliga färjepriser.Boka här


Formentera är en mindre ö söder om Ibiza. Den utmärker sig genom att till skillnad från övriga Balearerna vara helt platt.
Formentera är drygt 83 km² stor. Totalt är ungefär 7 500 människor bosatta på ön, vilket gör den till Balearernas fjärde största ö, både till yta och befolkning.


Hyr en cykel och ta dig runt dessa vita glittrande sandvägar på ön,som egentligen är en enda stor strand. Det fantastiska skenet beror på den höga salthalten i marken. På Formentera är allt tyst och stilla, en liten värld som förpackats i vakuum.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG