EFVA ATTLING







Framgångsrika Svenska smyckesdesigner Efva Attling
har sex konceptaffärer i Skandinavien och samt mer än tvåhundra återförsäljare världen över.Hennes kunder är bland annat Madonna,Sharon Stone och Angelina Jolie.




Evfa 61 år föddes i en musikalisk familj.Efter sina tolv år som modell startade hon popgruppen X-models och de mest kända låtarna var "två av oss" och "hemlighet".Efva var även känd som en av Sveriges bästa dansare,som go-go dansare.
När Efva var sexton år så studerade hon för en av Sveriges mest kända silversmeder.Men så blev hon kontaktad av en modellagent ifrån Eileen Ford i New York, och de följande åren sågs hon på catwalks och hennes ansikte prydde omslag på flera modetidningar.

Under åren som modell på 70 talet bodde Efva i New York,så att öppna en smyckesbutik i New York  2011, kändes roligt och spännande för henne,där hon nu verkar och bor med sin fru sångerskan Eva Dahlgren.

Hon kallar sina smycken för "en skönhet med en tanke"Hon designar även glasögon för Synsam och vinglas för Orrefors.
Samspelet emellan musik och mode har bidragit till framgångarna.Madonna bar en gång Attlings smycke Homo Sapiens.




Efvas butik ligger i Meatpacking District i New York,vägg i vägg med Tony Burch,och grannar som Alexander McQueen,Diane Von Furstenburg.Adressen är 36 Little West 12th street,New York,NY,10014.
Att öppna en butik i NY är verkligen en stämpel på vad hon har åstadkommit hittills.Att få vara ifred och skapa kan hon göra ibland alla på Manhattan, ibland alla inspirerade människor och att få vara helt anonym.Hennes bolag omsätter 95 miljoner kronor på 35 amställda.

Här är hennes hemsida
och
Hennes blogg




Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG