DIEGO DELLA VALLE













Här med Farida Khelfa...



Diego Della Valle  föddes 30 december 1953 i Sant´Elpidio a Mare i Italien,han är ägare och VD för italienska exklusiva läder  företaget Tod's.

Diego studerade när han var ung vid universitetet i Bologna,därefter började han sin karriär för att grunda sitt företag i skor,redan då hade han entreprenörskap i ådrorna.Han driver sitt företag  exklusiva Tod´s med sin bror Andrea Diego och hans son Emmanuele är med i familjeföretaget,inredningen i företaget är det fru Barbara som har gjort...






Diego är en veteran i industrin med märken som b la Hogan och Roger Vivier.2006 började Diego att köpa in arkiv,skisser,plagg,saker som tillhört Elsa Schiaparelli,och huset 21 Place Vendome med målet att återöppna modehuset,vilket gjordes 2012.

Den första att anställas blev Musan Farida Khelfa innan en chefsdesigner hade tillsatt.
Diego har valt att försiktigt fram, för att det ska bli rätt person från början.







Nu när man öppnat dörrarna till Shiaparellis vackra salonger med parkettgolv och höga franska fönster från vilka man har en storslagen utsikt.

På väggarna hänger Elsas skisser tillsamans med konst av surreallismens storheter,i en av salongerna tronar en chockrosa sammetssoffa i en skarp färg att allt annat bleknar.Det enda som fattas är Elsa själv istället så får Farida finnas där och inspirera.









Tanken är att modehuset Schiaparelli ska ägna sig åt couture,sy exklusiva plagg på beställning,samt accessoarer och dofter.

Elsa Schiaparellis namn blev på allas läppar när det var den stora utställningen förra sommaren 2012 i New york  Metropolitan Museum,där hennes alster ställdes ut sida vid sida.







Via:Google  Plaza e tc

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG