FISH POT

" Fredagens middagstips  "


FISKGRYTA
(4 portioner)

600 g olika fisksorter
5 delikatesspotatisar
2 morötter
2 schalottenlökar
2  körsbärstomater på burk
3 vitlöksklyftor
1 msk honung
1 kruka dill
2 msk fiskfond
1/2 citron
1 msk olivolja och en klick smör
aioli
parmesan
mandlar

Hacka löken,tärna potatisen och morötter fint.Fräs allt i en kastrull med en klick smör och olivolja.När löken är mjuk kan du lägga i skivad vitlök.Häll på fiskfond och körsbärstomaterna.Låt det puttra tills potatisen och morotskuberna är lite hårda fortfarande (al dente)hacka dillen och smaka av med honung och pressa citron,salt och peppra efter din smak.Rör i dillen och sänk ner fiskgrytbitarna och känn så fisken är genomkokt men inte ramlar sönder.Fisken ska inte vara torr eller grynig.Servera med en klick aioli och den rivna parmesanen och toppa med mandlarna och en skiva citron.

Smaklig måltid!


Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG