PUMPKIN SOUP WITH GINGER

" Söndagens lunch eller middagstips "


PUMPASOPPA
(6 portioner)

2 pumpor ca 1,5 kg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 matsked hackad färsk ingefära
1 msk olja
1 liter vatten
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk färsk hackad timjan
saften från en citron
salt och peppar


Skala och kärna ur pumporna,skär 2x2 cm stora bitar.Skala och skär löken,vitlök och ingefäran i mindre bitar.Dela och skrapa ur fröna ur chilin och finhacka.Fräs allt i en stor gryta/kastrull på medelvärme i 10 minuter.Tillsätt vatten,salt och peppar och låt små koka under lock tills pumpan är mjuk,ca 20 minuter.Dra av grytan från värmen och tillsätt timjan och saften från en citron.Mixa soppan slät och smaka av med lite salt och peppar.


Smaklig måltid!

Kommentarer

Populära inlägg