ALOO GOBI



ALOO GOBI
(4 portioner)

1 litet blomkålshuvud
3-4 potatisar
1 stor gul lök hackad
1 msk olja
1 msk spiskummin
1/2 msk malen koriander
2 tsk malen kardemumma
1 tsk gurkmeja
4 vitlöksklyftor finhackade
3 msk tomatpure
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk 400 ml
1 tsk salt
1 msk strösocker
40 g färsk ingefära
1 burk kokta kikärter 400 g avsköljda
1 lime rivet skal(endast de gröna)
25 g smör


Skär blomkålen i buketter.Skala och tärna potatisen.Fräs löken i olja i en gryta med alla torra kryddor.Tillsätt vitlök och tomatpure.Stek någon minut till under omrörning.Lägg ner blomkål och potatis.Häll i vatten,kokosmjölk,salt och socker.Riv ingefäran,krama ner saften i grytan och släng resten.Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk i ca 10-15 minuter.Tillsätt kikärter och limeskal.Pressa ner saften av halva limen(spara den andra till servering) koka upp och rör ner en klick smör.Servera med nykokt jasminris.


Smaklig måltid!


Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG