PANCAKE MUFFIN


" Tisdagens mat/dessert  tips blir dessa goda pannkaksmuffins.De smakar som en sötare variant av ugnspannkakan och gräddas i muffinsformar/plåt.Skönt att slippa stå och steka och ett snabbare alternativ om du gillar pannkakor.Ha som dessert efter en soppa eller på en frukost brunch eller pic nic.Det kommer bli allas favorit!du kan även göra dessa laktosfria,välj då laktosfri mjölkdryck/yoghurt.Mjölkproteinfria:byt ut mjölk/yoghurt mot soja-havre-kokosmjölk eller risbaserad ersättningsprodukt.Glutenfri:byt ut vetemjöl mot till exempel bovetemjöl(så mycket godare) eller glutenfri mjölmix )




PANNKAKSMUFFINS
(12 st)

2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
4 dl mjölk (3% )
3 ägg



olja till formarna
matyoghurt(10%)
blandade bär t ex röda vinbär eller björnbär
lönnsirap




Sätt ugnen på 225 grader.Blanda mjöl,socker och bakpulver i en bunke.Vispa ned mjölk,lite i taget.Tillsätt ägg och citronskal.Fortsätt vispa till en jämn smet.Fyll en smord muffinsplåt till 3/4 med smet.Grädda i mitten av ugnen ca 15  minuter.Servera med en klick matyoghurt,blandade bär och lönnsirap.


Smaklig måltid!

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG