COLLAGEN COOKING


" En växande trend är att äta kollagen rik mat.Dels för att med tiden så sjunker vårt kollagen,och vår hud blir tunnare och mindre spänstig. Runt 30 %  av kroppens protein består av kollagen, och det är också en viktig byggsten för en elastisk hud. Redan i 30 års ålder börjar det så smått att brytas ned, och på så sikt blir huden mer slapp och hängig "




HELSTEKT KYCKLING

1 ekologisk kyckling

Som du gnider in med salt,peppar,lökpulver och lite honung.Sätt in kycklingen i ugnen på 180 g i 1,5 timme.Prova när kycklingen är klar med en sticka,När det inte längre kommer ut en klar vätska så är den klar.Häll genast av fettet ifrån plåten i en kopp eller skål,och ställ in den i kylen.När det stelnat på har fettet lagt sig ovanpå,och är utmärkt att steka i.




Den dallriga gelen är kollagen rik,och en sked i dina såser eller maträtter förhöjer smaken,och bidrar med kollagen.Kycklingskinnet är också rikt på kollagen,det ska vara lätt gyllene brunt,och inte mörkt eller bränt.Skinnet kan du använda i maträtter,om du strimlar det.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG