BIFF RYDBERG


" Torsdagens middagstips blir denna "




BIFF RYDBERG
(4/10 personer)

600 g eller 1 1/2 kilo biff/oxfile
2/5 gula lökar finhackade
30/60 g smör
800 g/2 kg fast potatis skalad i ca 1 cm stora tärningar
salt och nymalen svartpeppar
4/10 ägg
rapsolja till stekning
1/2/ 1 knippa kruspersilja,hackad
1 msk/3 msk grov skånsk senap
1 msk/ 3 msk dijonsenap
3 dl/6 dl creme fraiche


Tärna köttet i 1 cm stora tärningar.Koka löken mjukt med smöret i en kastrull.Hetta upp en panna,häll i olja och stek potatisen precis klar.Salta och peppra.Knäck försiktigt äggen och separera gulan och vitan.Spara en skalhalva från varje ägg och lägg gulorna i skalhalvorna,eller gör som på bilden ovan.Stek köttet hastigt i olja i en het panna några minuter.Salta,peppra och lägg upp köttet på ena sidan av ett stort fat.Lägg potatisen på andra sidan,löken i mitten och äggulorna i sina skal uppe på.Strö persiljan över löken.Blanda senap och creme fraiche i en skål.Smaka av med salt och servera sidan om.


Smaklig måltid!

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG