MOROCCAN EGGS



MAROCKANSKA ÄGG
(2 portioner)

olivolja till stekning
1 vitlöksklyfta,riven
1 rödlök,finhackad
1 tsk kumminfrön
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk chiliflingor
1 burk krossade tomater 400 g eller tre färska tomater,hackade
1 tsk salt
4 ägg
1 näve färsk koriander
Till servering:
1 dl naturell youghurt
färskt eller rostat bröd


Häll en skvätt olja i en stekpanna och fräs vitlöken på medelvärme i 20 sekunder så att oljan tar smak.Tillsätt löken och stek den glansig,ca tre minuter.Rör ned kumminfrön,chilipulver och chiliflingor.Efter ytterligare en minut,tillsätt tomater och salt.Rör om och låt koka ihop i tre minuter.Gör fyra gropar i såsen,Knäck ett ägg i varje grop och lägg på ett lock.När äggen är stekta som du vill ha dem strör du över koriander,ställer stekpannan mittpå bordet och serverar rätten.Servera lite yoghurt till,det balanserar chilismaken.




Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG